onsdag 20 juni 2012

Ryttarkakor

Underbara kakor som är så välsmakande att de klarar sig bra ensamma på kakfatet:)

Ingredienser

Bilden är lånad från icakuriren.se
50 stycken

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos (200 g)





Gör såhär:

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm). Grädda kakan 10-12 minuter i 225 graders ugnsvärme.
Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.
Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.



                                                           


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar