onsdag 20 juni 2012

Lingonrutor

Somriga kakor med både sött och syrligt!

4 dl  vetemjöl
1,5 dl  socker
1 msk  bakpulver
150 gram  smör
1 st  ägg
2 dl  lingonsylt
50 gram  smör
1 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker
1,5 dl  havregryn

Gör såhär:
1. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen med hjälp av fingrarna.
3. Tillsätt ägget och blanda allt till en smulig deg.
4. Fördela i en bakplåtspappersklädd långpanna 20x30 cm. Bred lingonsylten
över kakan.
5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker och havregryn,
bred detta över lingonsylten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar